Obeležen Dan oslobođenja Vranjske Banje

Cilj rukovodstva Vranjske Banje je stvaranje uslova za bolji život svih njenih žitelja, rekao je na svečanoj sednici povodom obeležavanja 141. godišnjice oslobođenja od turske vladavine predsednik gradske opštine Dragan Sentić.

Govoreći o značajnom datumu gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kazao je da je "ljudska i moralna dužnost nas potomaka da se sećamo svih junaka, čija krv je iscrtala granice naše otadžbine i slobodu juga Srbije”.

On je, ističući rezultate lokalne samouprave u 2018. godini, izrazio uverenje da Vranjska Banja "može biti zamajac napretka vranjskog kraja, jer je njena geografsko-turistička celina prilika privrednog oporavka i šansa prosperiteta južnog dela Srbije".

Na osnovu odluke Skupštine gradske opštine Vranjska Banja specijalno javno priznanje "26. januar" pripalo je Marti Bulatović, za osvojenu specijalnu nagradu na svetskom takmičenju mladih naučnika.

Javna priznanja "26. januar" pripala su Ratki Veljković, učiteljici OŠ Predrag Devedžić i Katarini Tasić, đaku generacije osnovne škole u Korbevcu.

U programu su nastupili učenici i hor OŠ Predrag Devedžić.

Najnovije vesti