Obeležen Dan oslobođenja Trgovišta FOTO

Vranje/Trgovište - Prigodnom svečanošću za vikend je obeležen 15. septembar, Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu i Dan opštine Trgovište.

Mnogobrojne goste, predstavnike državnih institucija, predsednike opština i gradova sa kojima Trgovište sarađuje i građane pozdravili su predsednik Skupštine opštine Trgovište Aleksandar Кolić i predsednik opštine Nenad Кrstić.

Krstić je istakao da Trgovište poslednjih godina "ide putem razvoja".

- Akcenat je na demografskoj politici i rađanju dece, gde roditelji imaju veliku podršku lokalne samouprave, kao i na otvaranju novih radnih mesta.

Simpo u Donjem Stajevcu pripremamo za investitora iz Grčke, nadam se će otvaranje fabrike biti uskoro za nova zaposlenja u privredi.

Jedini mi u Srbiji imamo tzv. "posebnu meru" gde dajemo pomoć u privredi, očekujemo da to nastavimo i u narednoj godini - rekao je Krstić.

Potpisana je Povelja o saradnji između opština Trgovište i Кrnjak u Hrvatskoj.

Najboljim učenicima i studentima sa prosekom ocena iznad 9,5 uručena su priznanja i novčane nagrade u iznosu od 40.000 dinara.

Prikazan je promo film o svemu što je učinjeno na teritoriji opštine u proteklih godinu dana, dok su u kulturno – umetničkom programu učestvovali učenici OŠ Branko Radičević i КUD Pervaz iz Trgovišta.

TEMPO I OSMA UDARNA BRIGADA

Trgovište je u Drugom svetskom ratu oslobođeno 15. septembra 1943. godine, skoro dve godine pre konačnog oslobođenja Jugoslavije i sloma fašizma. Varošicu su oslobodile partizanske jedinice od kojih je Svetozar Vukmanović Tempo 8. marta naredne 1944. godine formirao Osmu srpsku udarnu brigadu.

Najnovije vesti