Obeležen Dan državnosti: U miru i slobodi ništa nije nedostižno FOTO/VIDEO

Dan državnosti Srbije i 217. godišnjica od Prvog srpskog ustanka svečano su obeleženi ispred bareljefa Voždu Karađorđu u centru Vranja.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković izjavio je pred okupljenima da je današnji dan "simbol značajnih događaja koji su velikim slovima upisani u srpsku istoriju", kao i da on "predstavlja prekretnicu i početak borbe srpskog naroda protiv viševekovnog ropstva, ali i utemeljenje Srbije kao nezavisne države.

- Ovo je prilika da se podsetimo istrajnosti, odlučnosti i junačke borbe naših predaka.

Nama, njihovim potomcima ostavljena je sloboda, taj najdragoceniji dar.

Naša je obaveza i dužnost da gradimo budućnost u miru.

Budućnost koja podrazumeva razvoj i unapređenje kvaliteta života u svim sferama.

Potrebno je da težimo napretku lokalne zajednice i da svoje aktivnosti usmeravamo ka tome.

U miru i slobodi ništa nije nedostižno i sve je moguće.

Zbog toga, a u amanet našim potomcima, moramo sve učiniti da se naš grad i država konstantno razvijaju i napreduju u svim oblastima - rekao je Tričković.

Vence i cveće položili su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima, u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pukovnik Vladica Vučković sa saradnicima, mnogobrojni predstavnici državnih organa, javnog života grada, te Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine i Udruženja Srpskih ratnih veterana Vranje.

Himnu "Bože pravde" i numeru "Ovo je Srbija" izvela je Sofija Stanković, učenica srednje Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Najnovije vesti