NUNS članstvu čestitao Novu godinu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i njegov predsednik Željko Bodrožić uputili su nvoogodišnju čestitku članstvu u kojoj se kaže da je godina na izmaku "novinari, u nepovoljnom ambijentu, u najvećoj meri odbranili čast profesije".

- Godina na izmaku bila je veoma teška i traumatična za našu profesiju.

Mogi od nas su bili izloženi napadima, pretnjama i pritiscima, neki su ostali bez stalnog posla, a većina, nažalost, nije mogla od svog novinarskog angažmana da zaradi dovoljno za normalan život.

Ali, i u takvom ambijentu mnoge naše kolege su hrabro i nepokolebljivo radile u javnom interesu i građanima pružali objektivne i pravovremene informacije o važnim temama i događajima.

Nadam se da će nam naredna godina doneti bolje i bezbednije uslove za rad, a NUNS će dati svoj maksimum da okupi i zaštiti svoje članove, ali i sve druge novinare i medijske radnike.

Hvala vam što ste deo NUNS-a i što svojim radom i aktivizmom dajete doprinos dignitetu profesije i integritetu naše organizacije.

Želim vam da predstojeće božićne i novogodišnje praznike provedete u lepom raspoloženju i da vam 2020. godina bude srećna i spokojna - napisao je u čestitki Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.

Najnovije vesti