NS: Vlast u Trgovištu ne rešava probleme pod prozorom, a kamoli krupnije

Vranje/Trgovište - Mali problem može postati veliki ukoliko se ruševine i otvorene šahte u glavnoj ulici Kralja Petra I Karađorđevića u blizini OŠ Branko Radičević ne uklone i ne reše, pre nego što neko od dece ali i odraslih strada, piše u saopšenju Narodne stranke Trgovište koje je u četvrtak poslato medijima.

- Naime, u glavnoj ulici već danima stoji oronuo objekat, koji je počeo da se urušava na trotoar i time blokirao nesmetano i bezbednosno kretanje svih građana Trgovište a pogotovo dece koja tu prolaze na putu do škole.

Koliko lokalna vlast u Trgovištu ne mari za običnog čoveka ilustruje jedan naizgled banalan problem koji je prvenstveno bezbednosni a kasnije i estetski, jer već nedelju dana svi činovnici lokalne samouprave kao i predsednica opštine, narodni poslanik i ostali funkcioneri se prave slepi da ne vide ovako nešto, što im se dešava ispod prozora Opštinske zgrade.

Podsećamo da je budžet opštine Trgovište 742.855.000 dinara na godišnjem nivou i očigledno je taj budžet dovoljan za asfaltiranje grada tipa Vranje, ali nije dovoljan za rešavanje banalnog problema.

Mi iz Narodne Stranke apelujemo na opštinsku vlast da za početak počisti sopstveno dvorište ali bukvalno dok neko prvenstveno bilo koje dete ne strada, čiji život ne može da nadoknadi ni 10 ovakvih budzeta kakav ste vi usvojili već drugu godinu za redom.

A rezultata i napretka nigde.

Pronađite vlasnike objekta, opomenite ih, dajte im rok za sanaciju, a ako ne reaguju onda donesite uredbu ili odluku o uklanjanju nebezbednog objekta.

Obezbedite šahte i otvore u blizini škole i sprečite bilo kakvo povređivanje ljudi, jer ljudski a pogotovo dečji život nema cenu - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti