NS Trgovište: Da zasija dečji osmeh, a ne ulice i trgovi

Vranje/Trgvoište - Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu apelovao je na opštinsko rukovodstvo da novac namenjen novogodišnjim okupljanjima i ukrašavanju Trgovišta ove godine uplati u humanitarne svrhe.

- U vremenu kada je na snazi zabrana okupljanja, proslava i svih vrsta skupova, zbog situacije sa koronavirusom smatamo da novac koji je trošen iz opštinske kase kao i kase svih javnih preduzeća u opštini Trgovište za ručkove, slavlja i smešno-siromašnu rasvetu u glavnoj ulici, treba preusmeriti na lečenje bolesne dece ili neki drugi vid humanitarne pomoći - navode iz Narodne stranke Trgovišta.

Oni su apelovali i da se novac preusmeri na "stvaranje boljih uslova za lečenje kovid pacijenata".

- S obzirom na to da se u Trgovištu unazad nekoliko godina proslava Nove godine organizuje tokom celog decembra, i to u režiji svih javnih preduzeća, škola i opštinske uprave na kojima se pojavljuju 50 odsto isti gosti zbog kojih se i slavi, ove godine trebalo bi pokazati humanost i novac predviđen za slavlja preusmeriti za lečenje bolesne dece, kao i dece bez krova nad glavom, kako u Pčinjskom okrugu tako i širom Srbije.

Najvažnija borba u životu je borba za život, najlepši osmeh u životu je dečji osmeh i ničeg bitnijeg na svetu nema od zdravlja, sreće i života dece.

Da zasija dečji osmeh, a ne ulice i trgovi - poručuju iz trgoviškog odbora Narodne stranke.

Najnovije vesti