NS: Otpušten radnik u Trgovištu zato što je naš član

Član Narodne stranke Aleksandar Mladenović iz Donjeg Stajevca kod Trgovišta dobio je otkaz u fabrici za proizvodnju kesa Trgoplastika "samo zbog članstva u partiji Vuka Jeremića", saopštili su trgoviški narodnjaci.

- Mladenović je u Trgoplastici radio nepuna dva meseca za unapred utvrđenu platu od 27.000 dinara, uvećanu za procenat od vrednosti isporučene robe kupcima, ali mu je obračunato samo 2.500 dinara kao dvomesečna zarada, koju je odbio da primi i tužio je firmu - navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Narodne stranke Trgovište koje je potpisao potpredsednik tog odbora Nebojša Tabaković.

Mladenovića su, tvrdi se, na posao primili direktor fabrike Igor Stojmenović i vlasnik Trgoplastike Dejan Savić iz Niša.

- Rekli su mu da je potrebno da i predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić da zeleno svetlo za početak rada, što se i dogodilo.

On je potom predao radnu knjižicu i počeo da radi.

Prilikom isporuke robe u ugostiteljskom objektu u Trgovištu, sin vlasnika kafane i zamenik sekretara Skupštine opštine Trgovište M. Đ. dobacio je Mladenoviću "kako može da radi u fabrici koju drži SNS, a član je Jeremićeve stranke", na šta mu je Mladenović odgovorio da ne meša politiku i posao, te da neće promeniti stranku.

Mladenović je potom dobio otkaz, uz obećanje da će mu u najkraćem roku biti isplaćeni troškovi za gorivo koje je plaćao za razvoženje robe sopstvenim automobilom.

Mladenović je više puta prijavljivao Trgoplastiku inspekciji rada koja, međutim, nije učinila ništa po tim prijavama.

Narodna stranka Trgovište će Mladenoviću pružiti pravnu pomoć ako bude potrebno i nada se da će pravda biti zadovoljena na sudu, jer su činjenice više nego jasne i idu u prilog našem članu - naveo je Tabaković u saopštenju.

On je dodao da je "rezultat ovakve razvojne politike SNS-a u Trgovištu masovno iseljavanje stanovništva, najviše mlađih ljudi.

- Trgoplastika je od opštine dobila 20 miliona dinara u vidu bespovratne subvencije, a opština je otkupila pogon u kojem je fabrika smeštena od nekadašnjeg PPP Pčinja i izvršila prenamenu prostora.

Radnici su, međutim, do danas više puta stupali u štrajk zbog neisplaćivanja zarada u iznosu propisanom ugovorom o radu koji su potpisali - naveo je Tabaković u saopštenju.

Najnovije vesti