NPS: Vlast u Trgovištu odraz volje jednog čoveka

Vranje - Kao što je Srbija u rukama jednog čoveka, tako je i novoformirana vlast u opštini Trgovište "odraz volje jednog čoveka, šefa naprednjaka Nenada Krstića", saopšteno je u četvrtak iz Opštinskog odbora Narodnog pokreta Srbije (NPS).

Iz NPS u pisanom saopštenju upućenom medijima navode da je odborničku listu naprednjaka za izbore u ovoj opštini "Krstić pravio sam po svojoj želji".

"Tako je u na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Trgovište demonstrirao klasičan nepotizam.

Za predsednicu opštine je predložena i izglasana sa 22 glasa za i 3 protiv, strukovna medicinska sestra Nataša Manasijević, inače Krstićeva sestra od ujaka.

Za zamenika predsednika izabran je Bratislav Krstić, najlojalniji saradnik narodnog poslanika Nenada Krstića, za koga se tek na konstitutivnoj sednici skupštine u sredu čulo da je on diplomirani ekonomista.

Do juče niko nije znao ni da je bio student", piše u saopštenju trgoviškog NPS-a.

Za većnike u Opštinskom veću, dodaje se, postavljeni su provereni ljudi, koji su u tom telu već u tri mandata - Biljana Stojanović, Marjan Petković, Stefan Trajković, i novi član veća - bivši direktor Javnog Preduzeća IN Trgovište Dragan Jovanović.

"Sama sednica je obesmišljavana od SNS, tako što se nisu poštovali zakonski propisi i okviri, kršen je poslovnik o radu skupštine, a mi smo kao opozicija pokušali da poremetimo taj koncept i sprečimo skupštinski cirkus.

Krši se, najpre, Poslovnik u članu 185 koji se odnosi na javnosti rada sednice, jer nikada nijedan snimak, ni tonski, nije izašao u javnost, a o video prenosu sa sednica skupštine da ne govorimo.

Tražili smo na konstitutivnoj sednici da se omogući prenos, da se makar snimak skupštinskog zasedanja postavi na sajt opštine ili da se pozovu novinari da prate sednicu, kako bi meštani videli šta se radi.

Krši se i član 195 koji se tiče odborničkih pitanja.

Na predhodnom zasedanju skuštine 13. februara uputili smo pitanja na koja smo, shodno propisima, očekivali odgovore u roku od pet a najviše osam dana, ali ih nismo dobili do danas", navode u saopštenju iz NPS.

Za njih je "nečuveno" da niko osim njihovih odbornika i šefa naprednjaka Nenada Krstića ne izlazi za govornicu da bilo šta diskutuje.

"Još jedan izbor ilustruje nepotizam - za predsednika Nadzornog odbora JP Trgovište IN, bivše Direkcije za Izgradnju, Nenad Krstić postavio je svoju rođenu sestru Miljanu Krstić.

Lista Za našu Pčinju - Srboljub Zlatković, Marko Krstić, sa svoja tri odbornika, pokušaće da u narednom periodu utiče na sve propuste i kršenje zakona u skupštini i delovati konstruktiuvno, predlagati rešenja za unapređenje opštine Trgovište, ali sumnjamo da će vlast u ovakvom odnosu snaga u skupštini bilo šta prihvatiti", piše u saopštenju NPS Trgovište.

Najnovije vesti