Novogodišnja poruka gradonačelnika Slobodana Milenkovića VIDEO

Građanima Vranja u četvrtak se obratio gradonačelnik Slobodan Milenković novogodišnjom porukom koju prenosimo u celosti.

Poštovani sugrađani,

Godina koja je na izmaku bila je izuzetno teška i puna izazova. Pamtićemo je po pandemiji virusa Kovid 19, koja je bila udar ne samo na tekovine civilizacije, već i na način života kakav poznajemo. Nastojali smo da se prilagodimo novonastaloj situaciji i kao lokalna samouprava preduzmemo sve adekvatne mere. Nažalost, borba za očuvanje zdravlja i života ljudi nije prestala i još uvek traje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim zdravstvenim radnicima na požrtvovanju i hrabrosti, ali i onima koji su bez prestanka radili i omogućili da se život ne zaustavi.

Iako je ovo bila teška godina za lokalne samouprave širom Srbije, uspeli smo da sačuvamo stabilnost finansijskog sistema. Sve obaveze izmirujemo na vreme. Kapitalni projekti koje smo započeli, privode se kraju. To su oni projekti koji su godinama gurani pod tepih jer su veoma zahtevni, u finansijskom i infrastrukturnom smislu. Tu pre svega mislim na rekonstrukciju ulice Bore Stankovića i gradskog parka, koji će, nakon završetka, biti reprezentativni u svakom smislu. Nastavili smo sa izgradnjom stanova za pripadnike službi bezbednosti, pošljunčali i asfaltirali na desetine puteva i ulica, izgradili više dečjih igrališta. Počela je rekonstrukcija paviljonskog dela Bolnice, projekta vrednog 1.4 milijarde dinara. Ulagali smo u školske objekte, u kulturu. Novčano smo nagradili lekare koji su projektno angažovani i rade u Kovid sistemu, radnike u Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, najbolje studente, njih 66-oro. Objavljena je monografija “Vranjsko muzičko nasleđe”, kapitalno delo koje govori o nastanku, razvoju i očuvanju pesme koja se rodila u vranjskoj građanskoj čaršiji. Dakle, uprkos pandemiji, bila je ovo izuzetno dinamična godina.

Poštovani sugrađani,

u novu 2021. ulazimo sa umerenom dozom optimizma, jer nastavljamo da se borimo sa koronavirusom. Očekujem pobedu i prevazilaženje nevolja koje su nam već dugo pred vratima. Godina koja je za nama, pokrenula je lavinu emocija. Uticala je na svakog od nas, da se okrenemo pravim vrednostima, porodici, prijateljima.

I upravo zbog toga, želim svima vama, dragi prijatelji, u Novoj godini više osmeha i radosti, umesto suza i briga. Da više razgovarate sa svojim najbližima. Da poklanjate, pomažete, da se nađete onima u nevolji. Želim vam porodični mir, sreću na ličnom i profesionalnom planu. Da vas služi dobro zdravlje. Srećni novogodišnji i božićni praznici!

Najnovije vesti