Novica Stanisavljević imenovan za predsednika GIK-a, Jelena Jović zamenica

Kao što je Vranje News u sredu nezvanično najavio Novica Stanisavljević, diplomirani pravnik iz Vranja i likvidacioni upravnik u dva javna preduzeća, imenovan je na sednici Skupštine grada Vranja za predsednika Gradske izborne komisije (GIK).

Dosad je tu funkciju obavljao advokat Stojan Ilić.

Za zamenika predsednika GIK-a izabrana je diplomirana pravnica Jelena Jović.

Na predlog predsednika Skupštine grada Dejana Tričkovića za sekretara i zamenika sekretara imenovane su diplomirane pravnice Ljiljana Stojanović i Jelena Pejković.

Skupština je u četvrtak sazvana sa samo ovom tačkom dnevnog reda, na predlog odborničke grupe SNS-a, i to po hitnom postupku.

Odluka o razrešenju i imenovanju predsednika, članova, zamenika predsednika i zamenika članova i sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije u stalnom sastavu usvojena je jednoglasno.

Po rečima Gorana Nikolića, šefa odborničke grupe SNS-a, pravni osnov za donošenje pomenute odluke sadržan je u članu 18. stav Zakona o lokalnim izborima.

Kako je zakon stupio na snagu 8. februara, a objavljen u Službenom glasniku narednog dana, propisano je da Skupština obrazuje Izbornu komisiju u roku od sedam dana, što je i razlog za hitno sazivanje sednice lokalnog parlamenta.

GIK sada u stalnom sastavu ima 18 članova, a 8 su žene.

Predsednički i parlamentarni izbori u Srbiji, kao i gradski izbori za Grad Beograd, održaće se 3. aprila.

Profil

Novica Stanisavljević je diplomirani pravnik iz Vranja. Likvidacioni je upravnik JP Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja i JP Skijalište Besna kobila. Do leta prošle godine bio je predsednik Nadzornog odbora u JKP Komrad.

Najnovije vesti