Novi vrtić za naselje Raška biće završen sledeće godine

Prve mališane novi vrtić u naselju Raška, čija je izgradnja u toku, trebalo da primi naredne godine, izjavila je u utorak gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović, prilikom obilaska ove lokacije.

- Nezahvalno je precizno govoriti o roku za završetak radova.

Bilo je najpre reči o 210 dana, ali je u međuvremenu došlo do izmene u projektu što odlaže završetak, ali se nadamo da će se to dogoditi u 2020. godini - rekla je većnica Jović pred okupljenim novinarima.

Delegacija gradskih i javnih funkcionera iz redova SNS-a obišla je u utorak nekoliko lokacija na kojima postoje otvorena gradilišta u Vranju, između ostalog i lokaciju vrtića u naselju Raška, devetog po redu u sklopu Predškolske ustanove Naše dete.

Objekat se gradi na 2.800 kvadrata, imaće kapacitet za smeštaj i boravak preko 250 mališana, a vrednost investicije je 187 miliona dinara.

- Ministarstvo privrede ulaže 50 odsto, a drugu polovinu finansira grad Vranje – precizirala je Jovićeva.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković smatra da je izgradnja ovog vrtića "od velikog značaja jer će se na taj način rasteretiti okolni vrtići".

- Biće to dosad najveći vrtić u gradu.

Ovo je jedan od načina da razvijamo periferna gradska naselja, poput Raške, Ogledne stanice, da i oni dobiju sve neophodne sadržaje poput kancelarije mesne zajednice, ambulante, apoteke, pa i vrtić i druge sadržaje - rekao je Tričković.

Najnovije vesti