Novi vodovod za Preševo do septembra

Vranje - Počeli su radovi na izgradnji vodovoda u Preševu, saopšteno je iz Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Radovi u sklopu projekta "Norveška za vas - Srbija", a uz podršku Kraljevine Norveške, obuhvataju izgradnju novog potisnog cevovoda na potezu od crpne stanice Žujince do rezervoara "Loši izvori" u Preševu.

Prema projektu, izgradnja cevovoda podeljena je u tri faze ukupne dužine oko 6.000 metara.

Prekidi u vodosnabdevanju nastajaće prilikom povezivanja novog cevovoda, o čemu će nadležne službe blagovremeno obavestiti korisnike.

- Ovo je veoma važan projekat za razvoj infrastrukture u opštini Preševo koja ima dugogodišnji izazov sa vodosnabdevanjem.

Uz podršku Kraljevine Norveške prethodno je uspešno završena rekonstrukcija pumpne stanice Žujince u Preševu, koja je deo ovog sistema - rekla je predstavnica projekta Milica Došenović.

Radovi su vredni 620.000 evra i biće završeni do septembra ove godine.

Obezbediće snabdevanje pijaćom vodom za 13.000 Preševljana.

U sklopu ove investicije Kraljevina Norveška izdvaja 430.000 evra, a opština Preševo preko Vladinog Koordinacionog tela za jug Srbije 190.000 evra.

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa.

Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Najnovije vesti