Novi predsednik NSA razočaran zbog sastanka Haradinaja i Rame

Novoizabrani predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa razočaran je što opštine na jugu Srbije nisu bile tema na zajedničkoj sednici vlade Albanije i Kosova održanoj u ponedeljak u Peći.

Mustafa je na svom Fejsbuk profilu objavio da se u sporazumu između dve vlade "nijednom rečju ne pominje Preševska dolina".

Predstavnici Vlade Kosova i Albanije su, nakon zajedničke sednice u Peći, potpisali devet sporazuma o unapređenju odnosa, kao što su slobodna trgovina, ukidanje rominga, saradnja u oblasti zdravstva, omladine i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

- Zajednički fond za Preševsku dolinu osnovan od strane Vlada Albanije i Kosova 2014. godine bila je ohrabrujuća odluka, ali imajući u vidu da je ovo područje konstantno diskriminisano u svim oblastima od strane srpske vlade, podrška Prištine i Tirane Albancima u Srbiji je potrebnija no ikad - naveo je Mustafa.

Novoizabrani predsednik je dodao da će novo rukovodstvo NSA, s njim na čelu, "insistirati na produbljivanju komunikacije i saradnje" sa vlastima u Tirani i Prištini.

Najnovije vesti