Novi naslovi na Dečjem i Stručnom odeljenju Gradske biblioteke

Gradska biblioteka Bora Stanković u Vranju nabavila je u proteklom periodu nove naslove za svoja dva odeljenja - Dečje i Stručno, saopšteno je iz najstarije ustanove kulture u gradu.

Za mališane je stigao veći broj knjiga, a među novim naslovima su i nova knjiga za decu Božićne igračke Džoan K. Rouling (spisateljice poznate po serijalu romana o Hariju Poteru) koja se vratila pisanju za decu, potom knjige odabranih pesama za đake prvake, uzbudljivi i poučni dečji romani Kad trema zadrema i Letnji kamp spisateljice za decu Erži Kertes, kao i naslov Samo hrabro, interaktivna psihološka knjiga koja će uplašenoj i ismejanoj deci pomoći da steknu samopouzdanje i prevaziđu strahove.

Tu su takođe i naslovi izdavača Pčelica Fudbal za decu, mali ilustrovani vodić o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, Košarka za decu sa sličnom tematikom, Mali hrabriša Nikole Kinira, inače knjiga o šumskoj avanturi strašljivog zeke Uška i njegove drugarice Hrabrice i spoznajte prave vrednosti prijateljstva, kao i to da su strahovi tu da bi se savladali.

Biblioteka je nabavila i Dnevnik jedne skoro pa tinejdžerke - Ko šiša ovce Alise Pantermiler, Mislite kao Šerlok Holms grupe autora, Pametni prozorčići: Dinosauri, veći broj različitih izdanja ilustrovanih bajki i knjiga o najpoznatijim istorijskim ličnostima td, itd.

Za Stručno odeljenje nabavljeni su naslovi Smisao života: Priče o psihoterapiji i O sebi: Priča psihoterapeuta, obe od Irvinga Jaloma, Geštalt terapija Serža Žinžela, Internet generacija Džin Tvengi, Tajna moć podvesti Džona Marfija i mnoge druge.

Najnovije vesti