Novi medicinski aparati za ZC Vranje iz donacije

Međunarodna humanitarna organizacija CRS (Catholic Relief Services) obezbedila je medicinsku opremu za Zdravstveni centar (ZC) Vranje u vrednosti od 360.000 dinara.

Obrazloženo je da je to samo deo donacija vrednih 40.000 evra, predviđenih za devet opština i gradova u Srbiji.

Među njima su Vranje i Bujanovac od opština sa juga Srbije.

Donacija u Vranju obuhvata oftalmoskop, setove za male hirurške intervencije, EKG aparat, setove za kiseoničku terapiju, aparat za kiseonik, udlage, kramerove šine, kragne za imobilizaciju vrata i invalidska kolica.

Nova oprema biće raspoređena službama hitne medicinske pomoći, opšte i medicine rada i Očnom odeljenju, kažu iz ZC Vranje.

- Novi aparati mogu samo da poboljšaju kvalitet zdravstvenih usluga i to je ono zbog čega sam zahvalan rukovodstvu ZC Vranje i zbog čega smatram da su donacije neophodne - istakao je načelnik Očnog odeljenja Dragoslav Stanojković.

On je dodao da se u vranjskom Zdravstvenom centru leči veliki broj ljudi, te da medicinska oprema mora da se u kontinuitetu obnavlja, što je ocenio kao "uspeh rukovodstva ustanove".

Pomoćnik upravnice Doma zdravlja Dragan Đošić naglasio je da je "svaka donacija značajna", kao i da će do kraja godine ZC Vranje dobiti "još opreme u okviru ranije dogovorenih donacija".

On je najavio da će aktuelno rukovodstvo ZC Vranje i u narednoj godini "nastaviti uspešnu saradnju sa brojnim društveno odgovornim preduzećima, organizacijama, pojedincima kao i sa dosadašnjim dobrim saradnicima".

Najnovije vesti