Novi kinoprojektor za Dnevnu psihijatrijsku bolnicu

Dnevna psihijatrijska bolnica, koja postoji u sklopu Zdravstvenog centra Vranje, dobila je od lokalne samouprave novi kinoprojektor u vrednosti 46.000 dinara, objavlejno je na sajtu ZC-a.

Naglašava se da će zaposleni i korisnici "nadalje moći da svoje aktivnosti i zajednički rad organizuju na mnogo kvalitetniji način zahvaljujući ovoj donaciji".

- U prvoj godini rada u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici boravilo je šezdeset korisnika iz čitavog okruga.

Pacijenti koji na odeljenju provedu period od 10 do 13 časova u toku dana imaju brojne aktivnosti poput jutarnje fiskulture, zajedničkog doručka, terapijske zajednice, radne, okupacione i rekreativne terapije.

- Uz novi kinoprojektor biće u mogućnosti da na odeljenju osavremene rad, ali i da obogate program rada.

Nova oprema, takođe, omogućuje zaposlenima i korisnicima Dnevne psihijatrijske bolnice da se na bolji način predstave široj društvenoj zajednici u okviru simpozijuma, na radionicama i kroz učešće u radu brojnih asocijacija čiji su vrlo aktivni članovi - navode iz ZC Vranje.

U Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Vranju u vreme pred novogodišnje i božićne praznike organizovana je neobična prodajna izložba ručnih radova pacijenata koju svi zainteresovani Vranjanci mogu posetiti svakog radnog dana posle 12 sati, kažu iz ZC.

U pitanju su ukrasni i upotrebni predmeti ručne izrade koji se mogu kupiti po izuzetno povoljnim cenama.

- Ovi radovi su nastali kao deo terapije.

Ovo nije prvi put da organizujemo prodajnu izložbu i uvek naiđe na zanimljivo interesovanje Vranjanaca – prenose na sajtu ZC Vranje izjavu lekarke Nele Stanojev, načelnice Dnevne bolnice.

Ona napominje da se na ovaj način obezbeđuje rad bolnice, jer se "od prodatih predmeta kupuje novi materijal za radionice koje su deo terapije".

Najnovije vesti