Novi ciklus stipendija Koordinacionog tela za srednjoškolce na jugu

Vranje/Bujanovac - Koordinaciono telo (KT) za jug Srbije dodeliće 300 stipendija učenicima srednjih škola u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa, saopšteno je iz ovog vladinog tela.

Služba KT saopštila je da dodeljuje učeničke stipendije u mesečnom iznosu od 6.000 dinara za period školovanja od 1. septembra do 31. decembra 2019. godine.

Od 300 raspoloživih stipendija učenicima iz opštine Bujanovac pripadaju 124 stipendije (41,5 odsto), iz opštine Preševo 116 (38,5 procenata) dok će srednjoškolci iz opštine Medveđa dobiti 60 stipendija.

Opšti uslovi su da učenici imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na području opština Preševo, Bujanovac ili Medveđa.

Takođe i da su prvi put školske 2019/2020. godine upisali prvu, drugu, treću ili četvrtu godinu neke od srednjih škola obrazovanih odlukom Ministarstva prosvete Republike Srbije, te da su tokom prethodnog školovanja ostvarili odličan ili vrlo dobar uspeh i da tokom prethodnog školovanja nisu ponavljali nijedan razred.

Učenici koji su već ostvarili pravo na neku od učeničkih stipendija iz budžeta Republike Srbije nemaju pravo na stipendiju Službe Koordinacionog tela, a ako u međuvremenu steknu pravo na neku drugu stipendiju, dužni su da se opredele za jednu od dodeljenih stipendija.

Iz KT dodaju da će, ukoliko sredstva budu obezbeđena u budžetu za 2020. godinu, nastaviti stipendiranje do završetka školske 2019/2020. godine.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 11. oktobra ove godine do 15.30 sati.

Detalje konkursa možete pogledati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti