Novi adresni registar ne prejudicira pravo svojine na parcelama

Projekat srpske Vlade „Ažuriranje adresnog registra u Republici Srbiji“ biće realizovan i u Vranju, pa je u sali Skupštine grada održan sastanak sa predsednicima saveta i sekretarima mesnih zajednica, na kome su date precizne smernice i uputstva za realizaciju programa.

Projekat uključuje sva relevanta ministarstva i organizacije i podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaki objekat dobije naziv ulice i kućni broj, odnosno da se zvanična baza podataka adresnog registra u potpunosti ažurira i da je nakon toga preuzmu i koriste sve državne institucije.

Kako je na sastanku dogovoreno, predloge za nazive ulica, trgova i zaselaka dostaviće mesne zajednice, koji će nakon utvrđivanja biti prosleđeni resornom ministarstvu na mišljenje, a nakon toga će Skupština grada doneti odluku o nazivima ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta na svojoj teritoriji.

Samo imenovanje ulica, rečeno je na skupu, neće imati imovinsko-pravne posledice i da ne prejudicira pravo svojine nad parcelama.

Osnovna funkcija imenovanja i obeležavanja ulica je da svaki objekat u kome se živi i radi dobije svoj broj, a sve u cilju preciznije orijentacije u prostoru svih javnih službi i fizičkih lica.

Najnovije vesti