Nove prostorije za potrebe Muzičke škole Stevan Mokranjac

Za potrebe Muzičke škole Stevan Mokranjac, Grad Vranje zakupio prostorije privatnog objekta u susedstvu.

Gradonačelnik Slobodan Milenković i njegova zamenica Zorica Jović, obilazeći nove prostorije, konstatovali su da je "zbog tradicije muzičkog obrazovanja, muzičkog nasleđa Vranja i velikog broja đaka, kao i sve veće interesovanje dece, bilo neophodno" da se obezbedi dodatni prostor.

"Zakupom objekta, koji se fizički nalazi uz postojeće prostorije škole, dobili smo još 352 kvadrata korisne površine i 9 novih prostorija u kojima će se izvoditi nastava.

Veoma smo zadovoljni onim što smo videli i verujem da će rad u novom prostoru doprineti još boljim rezultatima škole, s kojom se grad s pravom ponosi", rekao je tom prigodom Milenković.

Direktorka škole Tanja Bliznakovski Jovanović zahvalila se gradonačelniku Milenkoviću i rukovodstvu grada koji su imali sluha za potrebe đaka i nastavnog kadra škole.

"Osnovnu i srednju Muzičku školu Stevan Mokranjac pohađa 330 đaka na osam odseka, od kojih je jedan solo pevanje.

Trudimo se da radimo predano i kvalitetno.

Da je tako potvrđuje broj nagrada koje naši đaci pojedinačno, kao i školski hor osvajaju na svim nivoima.

Iz godine u godinu sve je veće interesovanje dece i roditelja za pohađanje nastave.

U gradu imamo muzički veoma talentovanu decu i drago mi je da roditelji to prepoznaju, da žele da taj njihov dar neguju i unaprede kroz pohađanje muzičke škole", rekla je Bliznakovski Jovanović.

Novi prostor već je opremljen postojećim instrumentima, tako da će već od 1. septembra učenici pohađati nastavu u novoj zgradi.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...