Nove optužbe na račun Dinama iz Sindikata profesionalnih fudbalera

Vranjski Dinamo, tvrde u Sindikatu profesionalnih fudbalera Nezavisnost, doneo je "nezakonitu i pravno neodrživu" odluku o kažnjavanju fudbalera Luke Ratkovića, igrača koji je, prema tvrdnjama istog sindikata, navodno bio meta fizičkog napada od strane predsednika i trenera Dinama Dragana Antića 11. maja na poluvremenu utakmice Dinamo - Spartak u Vranju.

- Nakon što je Dragan Antić, predsednik i trener FK Dinamo Vranje pretukao igrača 11. maja na poluvremenu utakmice, samo četiri dana kasnije klub je doneo odluku da kazni igrača sa 80 odsto od zarade u periodu od 6 meseci.

Formalno pravno nemoguće je bilo sprovesti disciplinski postupak i doneti odluku u roku od četiri dana, a kazna oduzimanja 80 odsto od zarade je nezakonita i pravno neodrživa.

Igrač nije dobio prijavu, nije mu omogućeno da se izjasni, niti je znao da se protiv njega vodi bilo kakav postupak.

Ovo je silovanje prava i školski dokaz kako se maltretiraju i tretiraju igrači u Srbiji.

Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svakog nasilnika udaljimo što dalje iz fudbala - poručuju iz SIndikata profesionalnih fudbalera koji vodi Mirko Poledica.

Iz vranjskog Dinama najavili su pre nekoliko dana podnošenje krivične prijave protiv Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", zbog "dezinformacija iznetih nakon utakmice 6. kola plej aut faze Super lige između Dinama i Spartaka" u Vranju.

Najnovije vesti