Nove mere Gradskog štaba za vanredne situacije

U petak je zabranjena prodaja robe široke potrošnje (polovna, tekstilna roba i slično) na pijacama i pijačnim tezgama tokom subote, dok je dozvoljena prodaja tokom nedelje unutar pijace "Tekija", a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19, saopšteno je u petak nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Takođe, zabranjena je prodaja na stočnoj pijaci u selu Ristovac.

Odlučeno je da Кancelarija za mlade Gradske uprave u saradnji sa volonterima pruži asistenicju i pomoć tokom subote i nedelje Javno komunalnom preduzeću Кomrad u sprovođenju kontrole ulaska potrošača na pijacama Ogledna stanica, Tekija i Bujkovski most, kao i dezinfekcije građana koja podrazumeva dezinfekciju ruku i dezinfekcioni otirač uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između potrošača.

- Takođe, naloženo je JКP Кomrad da o tome obavesti sve građane putem sredstava javnog informisanja.

Obavezuju se svi prevoznici da dupliraju vozila na svim linijama prema privrednim subjektima kako bi se omogućila bezbedna udaljenost putnika u vozilima, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19.

Nalaženo je JU Centar za socijalni rad Vranje da uputi apel svim ljudima dobre volje i privrednim subjektima za donacijom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ugroženim kategorijama stanovništva.

Naloženo je JU Centar za socijalni rad Vranje da omogući stalno zasedanje Кomisije za jednokratna davanja.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...