Nove medalje za roleraše iz Vranja: Dunja i Anastasija Grofice Pohorja

Dunja Arsić, članica Ski kluba Besna kobila u Vranju, osvojila je prvo mesto i titulu "Grofice Pohorja" u kategoriji devojčica do 10 godina dominirala je u slovenačkoj Vuzenici, gde su za vikend vožene trke otvorenog prvenstva Slovenije i Svetskog kupa, prve posle godinu i po dana pauze zbog pamndemije koronavirusa.

Isto to pošlo je za rukom Vranjanki Anastasiji Stojanović, u kategoriji devojčica do 14 godina, koja sa dve fantastične vožnje nije ni u jednom momentu dala šansu konkurentkinjama za najviši plasman da razmišljaju o kruni "Grofica Pohorja".

Osim Dunje Arsić u subotu, kada je održano Otvoreno prvenstvo Slovenije za sve kategorije, u kategoriji dečaka uzrasta do 8 godina Lazar Spasić iz Vranja osvojio je drugo mesto.

U kategoriji za dečake do 10 godina Strahinja Kostadinović zauzeo je peto, a njegov godinu dana stariji brat posle odlične prve vožnje i borbe za zlato nije završio drugu vožnju.

Kod devojčica do 16 godina Emilija Arsić je stigla do petog mesta, a u konkurenciji seniorki Mia Dedinac je zauzela deveto.

Iz vranjskog kluba poručuju da su "jedini klub koji u sedam ženskih kategorija ima dve pobednice".

- I taj smo uspeh ponovili i drugog dana - navode.

U nedelju je za seniore i juniore vožena prva ovogodišnja trka Svetskog kupa na kojoj su zablistale predstavnice Ski kluba Besna kobila Emilija Arsić (kao juniorka) osvajanjem 16. mesta, dok je Mia Dedinac posle dva kiksa u prvoj i drugoj vožnji ipak uspela da završi trku na 22. mestu.

- Ovo je prvi put da imamo dve takmičarke u prvih trideset u Svetskom kupu - navode iz kluba.

Dok su najstariji učestvovali u Svetskom kupu, mlađi su vozili još jednu trku Alpskog kupa Slovenije - Vuzenica Open.

Kod najmlađih dečaka Lazar Spasić nije uspeo da ponovi uspeh od prethodnog dana jer je u prvoj vožnji promašio pretposlednju kapiju.

Dunja Arsić je u nedelju ponovila uspeh i ponovo bila najbolja u svojoj kategoriji, dok je u istoj kategoriji samo kod dečaka Nikola Kostadinović zauzeo treće mesto, a Strahinja Kostadinović je uspeo da dođe do šestog.

Anastasija Stojanović je bila još ubedljivija nego prvog dana i u svoju kolekciju medalja dodala još jedno zlato.

- Oba dana trke su vožene po kiši, što je dodatno zadavalo probleme takmičarima, a učestvovalo ih je 110.

Posle ovakvih rezultata moramo biti zadovoljni jer se vidi naš trud i rad.

Rezultati sada dolaze u kontinuitetu tokom cele godine.

Kvalitetan rad sa decom i rad na usavršavanju naših stručnjaka donose nam rezultate na koje smo stvarno ponosni.

Iako bez ikakve podrške bilo koga, pravimo rezultate za ponos.

Hvala roditeljima na razumevanju i finansiranju, sigurni smo da im kroz vaspitanje, obrazovanje i rezultate dece to vraćamo - navode iz Ski kluba Besna kobila.

U vranjskom SKi klubu s ponosom ističu da je iza njegovih takmičara najuspešnija skijaška sezona u istoriji kluba i raduju se što su uspesima otvorili letnju sezonu na rolerima.

VRANJANCI - TEHNIČKI DELEGATI

Na trci Svetskog kupa ispred Svetske Skejt i Roler Federacije, kao i na ostalim trkama, tehnički delegati su bili stručnjaci iz Vranja Đorđe Dedinac i Toma Dimitrijević.

- Perfektan organizator proteklog je bio SK Vuzenica i još jednom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu - poručuju iz vranjskog kluba.

Najnovije vesti