Nove knjige: Sa tobom je sve moguće Toma Mičela

Knjiga za sve one koji su kao deca maštali o tome da pričaju sa životinjama.

Reč je o priči koja je osvojila srca čitalaca širom sveta i podsetila ih da svet ponovo posmatraju očima deteta.

Mnogi je nazivaju književnim fenomenom godine.

U burnim godinama istorije Argentine, kada se ova zemlja teturala na rubu anarhije, mladi profesor engleskog Tom spreman je da se otisne u susret sudbini kako bi utolio glad za pustolovinama, koju je osećao još od malih nogu.

Činjenica da će mu u tom pohodu kao prijatelj i saputnik biti dodeljen jedan pingvin, koji će nadahnuti pregršt priča za laku noć za generacije koje je tek trebalo da se rode, tada je bila još neslućena mogućnost, sudbinski zaokret koji je ležao daleko iznad zapadnog horizonta.

Nakon što je Tom pod izuzetno dramatičnim okolnostima spasao pingvina od opakih talasa nadomak obale, započinje nezaboravna avantura i veliko prijateljstvo između profesora i Huana Salvadora, krajnje autentičnog i neukrotivog pingvina sa talentom da očara i razveseli sve koji ga poznaju.

- Volim te, mala ptico.

Nikada te neću zaboraviti, dokle god budem živ.

Sad možeš da se vratiš svojoj voljenoj i svojoj porodici i da se više nikada ne razdvojiš od njih - jedan je od citata iz ovog dela.

Knjiga koju nikada nećete zaboraviti!“ – The Bookseller

Tom Mičel rođen je i odrastao u ruralnim krajevima južne Engleske, gde je zavoleo životinje, ptice i biljke. Nakon života u Argentini vratio se u Englesku i započeo život u Kornvolu, gde je pomagao u porodičnom poslu. Kako kaže, on je umetnik amater i u slobodno vreme crta i slika sve što ga okružuje, posebno prirodu. Oženjen je i ima četvoro odrasle dece i troje unučadi.

Najnovije vesti