Nova zdravstvena usluga u ZC Vranje

Prof. dr Slobodan Antić, stručnjak za endokrinologiju, ordiniraće jednom mesečno u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje, saopšteno je iz vranjskog zdravstva.

- Prema dogovoru direktorke ZC Vranje Ljiljane Antić sa eminentnim stručnjakom pacijentima sa krajnjeg juga Srbije omogućeni su pregledi hormonskih poremećaja i poremećaja metabolizma (endokrinologija).

Sve dodatne potrebne informacije kao i uput za pregled kod prof. dr Slobodana Antića pacijenti mogu dobiti kod svog izabranog lekara - navode iz ZC Vranje.

Ovim dogovorom, dodaje se, "proširena je saradnja koju imaju Zdravstveni centar Vranje i Klinički centar Niš u kvalitativnom i kvantitativnom smislu".

- U okviru te saradnje, podsećanja radi, vraćeni su u Vranje tzv. konzilijarni pregledi za onkološke pacijente, a takođe omogućeni pregledi magnetnom rezonacom za naše pacijente u Kliničkom centru Niš - navode iz ZC.

Na kraju se dodaje da je "cilj da se pacijentima u Vranju omogući kvalitetna i svu potrebna zdravstvena zaštita bez odlaska iz Vranja.

- Ali i da se smanje troškovi koje zdravstveni sistem ima kada se pacijenti šalju ka ustanovama tercijarne zdravstvene zaštite - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti