Nova vozila u Vodovodu, u planu obnova kompletnog voznog parka (FOTO, VIDEO)

Vranjski Vodovod obnovio je vozni park preduzeća novim terenskim vozilima za ekipe koje obavljaju poslove na Brani Prvonek, Fabrici za prečišćavanje vode na Kumarevskoj čuki, kao i vozilo za inženjere koji će na proleće imati veliki obim radova u okviru planiranih investicija, posebno na izgradnji Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je u četvrtak direktor vranjskog Vodovoda Goran Đorđević.

On je pred okupljenim novinarima, na placu mehanizacije JP Vodovod u blizini Železničke stanice, gde su novinarima pokazana nova terenska vozila, naglasio da se mandžment Vodovoda potrudio da za godinu i po dana "obnovi dobar deo mehanizacije i voznog parka Vodovoda, te da je u te svrhe uloženo oko 240.000 evra".

- Pobrinuli smo se da naše stručne ekipe imaju nova vozila, što je neophodan preduslov za njihov nesmetan rad.

Za brze intervencije i sve ostale poslove nama su prekopotrebna dobra vozila i dobre i pouzdane mašine.

Pre godinu dana Vodovod je bio preduzeće sa dotrajalom mehanizacijom i voznim parkom.

Zbog toga smo krenuli u nabavku novih kamiona za prevoz materijala i radničke opreme, a sada u drugom navratu, pre mesec dana, uložili smo oko 40.000 evra u nabavku tri terenska vozila koja će u mnogome olakšati posao našim ekipama - rekao je Đorđević.

Direktor Vodovoda je potencirao da ovim potezom menadžment želi da demonstrira da je jedan od njegovih prioriteta "odgovornost u radu".

- Jer, pre godinu i po dana zatekli smo ovde ljude koji nemaju čime da odu na intervenciju, a sada imamo vozni park koji tu situaciju značajno popravlja.

U narednom periodu planiramo dalje nabavke specijalizovanih vozila; da kupimo jedan kanal-džet (vozilo za kanalizacione radove) i to ćemo najverovatnije dobiti kroz donaciju od KfW-a, a ta mašina vredi oko 170.000 evra.

Planiramo i kupovinu malih vozila za prevoz radnika i za građevinsku operativu, tako da očekujemo da ćemo u narednoj godini stoprocentno obnoviti vozni park našeg preduzeća, što je značajno za Vodovod, ali i za ceo grad - rekao je Đorđević.

On je na kraju naglasio da je od 240.000 evra, koliko je u poslednjih godinu i po uloženo u obnovu mehanizacije i voznog parka, Vodovod uložio 50.000 evra, a da je ostatak novca kroz donacije obezbedila nemačka razvojna banka KfW.

- Pojedina vozila koja smo zatekli bila su skoro neupotrebljiva, stara po 20, 30 godina, nešto što je korišćeno je bilo vrlo nebezbedno, nismo ih mogli više ni registrovati na tehničkom pregledu, a "najmlađi" auto za naše terenske ekipe je bio "punto" kupljen pre sedam godina.

U suštini, takva vozila nam i nisu značila mnogo, nama su potrebni kamioni i terenska vozila za prevoz injžinjera i opreme, specijalizovana vozila za iskop i sprečavanje bujičnih poplava i za reakciju u vanrednim situacijama i to su naši prioriteti - kazao je Đorđević.

Đorđević je na kraju rekao da je najveći dobitak u celoj priči činjenica da je Vodovod dobio značajan broj novih vozila koja vrede mnogo više od 50.000 evra budžetskog novca koliko je preduzeće investiralo.

- Ostatak novca uspeli smo da obezbedimo iz donacija, našom umešnošću, kontaktima i vezama, a na dobitku su građani Vranja - zaključio je Đorđević.

Najnovije vesti