Nova vodovodna mreža za Balinovac (FOTO)

U prigradskom naselju Balinovac, počela je izgradnja tzv. primarne vodovodne mreže, investicije od 3 miliona dinara iza koje stoji lokalna samouprava Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je zajedno sa gradskim većnikom za infrastrukturu Dejanom Stanojevićem i direktor JP Vodovod Goranom Đorđevićem prisustvovao počtku radova u Balinovcu, rekao je da "gradsko rukovodstvo neće stati sa uređenjem ovog dela grada nakon priključenja na sistem vodosnabdevanja".

- Odmah ćemo početi sa projektovanjem kanalizacione mreže za naselje Balinovac, a kanalizaciona mreža radiće se i za ulicu Franše D Eperea, gde je određena trasa - rekao je Milenković.

On je dodao da se nakon eksproprijacije očekuje realizacija tog projekta.

- Ovim pokazujemo da su nam stanovnici rubnih područja grada veoma bitni i da želimo da razvijamo infrastrukturu i u tim područjima - napomenuo je Milenković.

Goran Đorđević, direktor JP Vodovod, koje je angažovano kao izvođač radova , izrazio je nadu da će posao biti završen za 30 dana i pozvao meštane da u narednom periodu sklope ugovor sa ovim javnim preduzećem o priključenju.

- Uzimajući u obzir socijalni status ovih ljudi, bićemo maksimalno fleksibilni, a iznos oko 12.000 dinara moći će da plate na 24 rate - rekao je Đorđević.

Instalacije će biti izgrađene u dužini od 500 metara, a rok za završetak investicije je 60 dana.

Meštani Balinovca do sada su se snabdevali vodom iz planinskih reka.

Najnovije vesti