Nova Srbija nudi pomoć i podršku ženama žrtvama nasilja

Savet žena Gradskog odbora Nove Srbije u Vranju pozvao je sve žene koje trpe bilo koji vid nasilja "da to što pre prijave, jer nasilje nad njima nikada neće da prestane samo od sebe, trpljenjem i čekanjem".

U saopštenju novosrbijanki se dodaje kako u toj stranci "znaju da nadležne službe koje se bave nasiljem nad ženama, na žalost, ne reaguju dovoljno brzo, savesno i u skladu sa zakonom".

- To često žene koje su izložene nasilju uvlači u novo nasilje, pa apelujemo na sve žene koje su izložene nasilju da, osim obraćanja nadležnim institucijama, dobiju odgovarajuću podršku i smernice od žena koje su prošle kroz slične muke i teškoće, uz saznanje da nisu same u svojim nevoljama - apeluje se iz Saveta žena ove partije.

GrO Nove Srbije pozvao je sve zainteresovane žene da dođu u prostorije stranke u Dositejevoj ulici br. 7, u petak 29. novembra i ponedeljak 2. decembra u vremenu od 17 do 20 časova radi razgovora o pomoći i podršci.

Gradski odbor Nove Srbije oglasio se ovim saopštenjem povodom akcije "Šesnaest dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Najnovije vesti