Nova Srbija: Naprednjaci funkcionerskom kampanjom krše zaključke Vlade

Vranjski odbor Nove Srbije najoštrije je osudio "ponašanje gradskih funkcionera iz redova SNS-a u Vranju" koji, držeći konferencije za medije u prostorijama stranke, kako se kaže, "krše zaključak Vlade Srbije o zabrani promocija stranke od strane funkcionera vlasti na svim nivoima".

- To čine svi, počev od direktora javnih preduzeća i ustanova sve do do gradskih većnika i gradskih funkcionera.

Održavanje seoskih stranačkih skupova je posebna priča o zloupotrebama javnih resursa od strane funkcionera vranjskih naprednjaka.

Za te skupove koriste se prostorije seoskih škola, što je zakonom zabranjeno, a u sela se dolazi službenim automobilima javnih preduzeća i ustanova i vozilima lokalne samouprave, što je takođe u koliziji sa važećim zakonima - poručuju u tekstu saopštenja vranjski novosrbijanci.

Iz Nove Srbije "najgori vidom zloupotrebe" funkcija navode "ponašanje direktora javnih preduzeća prema zaposlenima koji vrše pritisak na svoje zaposlene pod pretnjom otkaza da naprave spiskove kapilarnih glasova članova svojih porodica i da ih dostave SNS".

- To je flagrantno kršenje ljudskih prava i sloboda građana.

Takođe, obilazak siromašnih građana, deljenje paketa hrane takođe predstavlja kršenje zaključka Vlade Srbije.

Pozivamo centralu SNS-a da preduzme disciplinske mere protiv svojih bahatih funkcionera u Vranju i pokaže da je bila iskrena u namerama da obezbedi jednake uslove za sve učesnike izbornog procesa - navode iz vranjskog odbora Nove Srbije.

Najnovije vesti