Nova knjižara: Službeni glasnik, čuvar tradicije i kulture (FOTO, VIDEO)

"Službeni glasnik" svečano je u utorak otvorio novu knjižaru u Vranju.

Mirosava Kastratović Tirkajla, direktorka Sektora za prodaju i nabavku Službenog glasnika, kazala je na otvaranju da će Službeni glasnik u Vranju negovati kulturu čitanja i ulagati u nju i u našem gradu.

- Misija Službenog glasnika je negovanje vrednosti i kulture, tako da je širenje maloprodajne mreže objekata jedan od koraka ka ostvarenju tog cilja.

Ljubitelji knjiga sasvim sigurno su dobili mesto u kojem mogu da pronađu kvalitetno štivo, od književnih klasika do uskostručne literature - istakla je na otvaranju Kastratović Tirkajla.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kazao je da Službeni glasnik, sa tradicijom dugom više od dva veka, svojim radom i ugledom i danas uspešno nastavlja značaju društveno-kulturnu misiju.

- Službeni glasnik sa svojom novom knjižarom ima zadatak čuvara tradicije i kulture.

Naš grad zaslužuje jednu ovakvu modernu knjižaru, koja će istovremeno jačati intelektuane kapacitete lokalne zajednice i služiti kao mesto za razvoj kreativnih misli - rekao je Milenković na otvaranju.

Knjižara u Vranju je trideseta knjižara jednog od najvećih srpskih izdavača u državi i njenim otvaranjem Službeni glasnik nastoji da "kroz širenje maloprodajne mreže objekata kvalitetna literatura bude dostupna što većem broju ljudi u svim gradovima Srbije".

Najnovije vesti