Nindže u Vranju (FOTO, VIDEO)

Prvi nindžucu seminar održan je ovog vikenda u OŠ Vuk Karadzić u Vranju, a vodio ga je sensei shihan Nedeljko Ašanin, evropski nindžucu majstor.

Sa članovima nedavno osnovanog vranjskog nindža kluba obrađivali su temu "kukishinden ryu".

Produkcija DN 017 objavila je na svom sajtu da je Kukishinden Ryu Happo Bikenjutsu veština borbe u yori (samurajski oklop), koja sadrzi tai jutsu (goloruku borbu), ken jutsu (borbu mačem), borba sa hanbo-om bo-om (kratki i dugi štap), yari (koplje), naginata (dugo sečivo sa dugom drškom) i token jutsu (bacanje projekila).

Za „Kukishinden Ryu“ školu se smatra da je potekla iz Kine i da je starija od perioda Kamakura, od kada postoje zapisi.

Izjavu Nedeljka Ašanina, evropskog nindžucu majstora, možete pogledati u video materijalu Produkcije Dn017 koji sledi.

Kompletan borbeni sistem koji sadrži goloruku borbu, veoma se oslanja na tehnike sa kopljem, kratkim i dugim štapom, kao i na tehnike bacanja projektila, tehnike koje su se koristile na bojnom polju, ali i na strategiju, upotrebu vatre i vode, tehnike nevidljivosti i prerušavanja.

Nindžucu je borilačka veština, strategija i taktika nekonvencionalnog i gerilskog ratovanja koju su praktikovali japanski šinobiji, izvan Japana poznati kao nindže.

Tajna nindži i njihove obuke prenosila se sa kolena na koleno samo odabranim učenicima, koji su, da bi postali nindže, prolazili kroz dugotrajnu i mukotrpnu obuku.

U Vranju funkcnioniše klub Bujinkan Tori Vranje.

DEVET LOZA

Budo Taijutsu je 900 godina star, sastoji se od 9 individualnih borilačkih loza koje čine Bugei - ratničke veštine. Budo Taijutsu se uči u prijateljskom i opuštenom okruženju, pogodan je za sve uzraste. Bujinkan Tori je organizacija koja uči, vežba i razvija tehnike jedne od najstarijih borilačkih veština u Japanu, Ninpo Budo Taijutsu, koja uključuje 9 Koryu škola tradicionalnih stilova borenja. Tori Organizacija je osnovana od strane Shihana Nedeljka Asanina, iz grada Kragujevca - Srbije i obuhvata više od 10 dođoa širom sveta sa izuzetnim programom treniranja.

Najnovije vesti