Nikolić: Stevanović nije smenjen, on samo može da napreduje u stranci (FOTO, VIDEO)

Potpredsednik vranjskog odbora Goran Nikolić izjavio je u ponedeljak da koordinator naprednjaka za jug Srbije Dragan Stevanović Boske nije smenjen sa funkcije u stranci i da bi njemu i vranjskim naprednjacima bilo drago se spekulacije o Stevanovićevom avanzovanju u ministra privrede ostvare u praksi.

- Imajući u vidu koliko je Stevanović proteklih godina učinio za Vranje i čitav jug Srbije, to bi samo bio plus i benefit za sve građane na jugu.

Moram da demantujem pisanje nekih medija da je on smenjen sa funkcije u stranci, naprotiv, bio je među onima koji su vodili prošlonedeljnu sednicu IO SNS u Novom Sadu, on je između ostalog i potpredsdnik tog odbora.

Stevanović, prema svim parametrima političkog učinka, može samo da napreduje i dobije veću unkciju u stranci, a nikako da bude degradiran - kazao je Nikolić na konferenciji Gradskog odbora SNS u ponedeljak.

Šef naprednjaka Slaviša Bulatović rekao je da Gradski odbor u Vranju, koji ima preko 10.000 članova, "funkcioniše korektno", te da je "ponosan na sve funkcionere stranke na lokalu".

- Odnos sa našim koalicionim partnerima je korektan, svi se oni trude i svima nam je zajedno jasno da u narednom periodu moramo da uradimo mnogo više.

Ulazak SPS u vlast je oplemenio koaliciju, naši odnosi sa njihovim rukovodstvom su korektni, ali bih im poručio, kao i svima ostalima, da oni nisu deo vlasti samo da bi dizali ruke na gradskom veću i u skupštini grada, već da svi moramo mnogo više da radimo.

Ne možemo mi u Vranju da čekamo da nam sve u Beogradu završi državni sekretar Dragan Stevanović - rekao je Bulatović, dodajući da u tom smislu očekuje veću podršku koalicionih parnera.

On je istakao da se ne slaže sa nekim konstatcijama, iznetim u javnosti, da lokalna samouprava nije pomogla Fudbalskom klubu Dinamo da ostvari istorijski uspeh, plasman u Super ligu.

- Čestitam Dinamu na fantastičnom uspehu, ali je taj klub i njegov uspeh možda najbolji pokazatelj koliko je gradska vlast odgovorna i niko ne može da me ubedi da u tom uspehu doprinos gradske vlasti nije veliki.

Grad je našao načina da tom klubu da ogromna sredstva, milione, a svaki dinar je za nas ogroman - rekao je Bulatović, uz napomenu da će grad i dalje pomagati FK Dinamu.

On je podseto da je deo odgovorno koncipirane politike i sistem kontrole rada prema ljudima iz vlastitih redova.

- Videli ste da smo u proteklom priodu imali smenu nekoliko većnika, razrešenja direktora, predsednika mesnih odbora, saveta, prošle nedelje razrešenje direktora Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji.

Verujem da su svi naši funkcioneri odavno shvatili da će morati da imaju rezultat u radu, tamo gde ih nema i gde nema odgovornog i savesnog rešavanja problema, tražićemo nove ljude.

Verujem da su te promene bile korisne za grad i naš gradski odbor - kazao je Bulatović, uz napomenu da se SNS ne odriče nijednog svog člana ni funkcionera, pa ni onih koji su u proteklom periodu smenjeni sa funkcija.

On je dodao da je SNS vlast shvatio kao odgovornost u radu, a ne privilegiju.

- Prioritet nam je da budemo ogovorni prema građanima i njihovim problemima, to nam je jedini cilj i jedina želja - kazao je Bulatović, pozivajući građane "da daju doprinos u rešavanju problema zarad lepšeg i uređenijeg grada".

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić rekao je da ova opština pod sadašnjim rukovodstvom može da se pohvali dobrim rezultatima, ističući pre svega "rešavanje višedecenijskih problemi građana".

- Urađena je kanalizacija u naseljima Štipljani i Gušteri, pešačka staza od železničke stanice do Rudničkog puta u dužini od dva kilometra, toplifikacija balon sale i zatvorenog bazena, ulica pored obdaništa, put od spomenika palim borcima do Bujkovca.

U seoskim sredinama urađena je jedna ulica od 120 metara pored ambulante u Krivoj Feji, druga ulica pored pijace dužine 140 metara, spojeno je 3,8 kilometra puta prema Planinarskom domu, 6,5 kilometara od Krive Feje do Nesvrte i sl.

U 2017. godini imali smo budžet za komunalni program od 49,5 miliona dinara - rekao je Sentić.

Najnovije vesti