Nikolić: Razlozi za opozicioni bojkot skupštine besmisleni (VIDEO)

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Vranja Goran Nikolić izjavio je da mu nisu jasni motivi za napuštanje gradskog parlamenta odbornika opozicije, u momentu kada se donosi Poslovnik koji je "povoljniji po njih i omogućava svakom odborniku, a ne samo šefu odborničke grupe pravo da ukaže na povredu poslovnika".

- Nije tačno da su oni diskriminisani, da nemaju prava kao svi ostali odbornici.

Njihova odluka je ranije doneta, po nalogu njihovih nalogodavaca i finansijera, reč je o nekom dogovoru sa ulice napravljen verovatno prilikom poslednjeg uličnog protesta i posete Boška Obradovića - kazao je Nikolić.

Sve odbornike skupštine, dodaje je, birali su građani Vranja "da zastupaju njihove interese, da se bore za njih i doprinesu njihovom boljem životu".

- A opozicija za više od dve godine zasedanja supštine u ovom sazivu nije imala nijedan konkretan predlog i amandman - rekao je šef odborničke grupe SNS.

On je dodao da skupština "ništa neće izgubiti zbog odlaska opozicije", jer se "većina tih odbornika nije ni pojavljivala na sednicama skupštine".

- Pojedini odbornici iz opozicione grupacije nikada nisu prisustvovali ili možda jednom, dvaput.

Takođe, vođenje skupštine nikada nije bilo bolje u ovom gradu, mislim da se predsednik korektno i podjednako tretirao sve.

Samo je jedna opomena u proteklom periodu izrečena odborniku.

Dati su odgovori na sva odbornička pitanja, pa i onih iz opozicije, tako da pravljenje scena u skupštini potiče verovatno iz neke kuhinje sa nekom drugom pozadinom.

Oni nemaju svoju politiku, program, ni lidere, samo žele da se vrate tamo gde su bili desetak godina kada su uništavali ovu državu - kazao je Nikolić.

Svoj stav o ovome Nikolić je dodatno pojasnio na konferenciji za medije u skupštinskom holu, a kompletnu njegovu izjavu možete čuti u video materijalu koji sledi.

Skupštinu grada Vranja napustila su u ponedeljak četiri odbornika DS-a, tri iz SDS-a i jedan odbornik Narodne stranke.

Najnovije vesti