Nikolić o puštanju kosovskih specijalaca: Bruka i sramota pravosuđa

Na vest o puštanju kosovskih specijalaca da se brane sa slobode, reagovao je Dragan Nikolić Nika, narodni poslanik iz Vranja, koji je konstatovao da "prvi put, posle 38 godina u advokaturi u Srbiji" konstatovao da "kolege u Višem sudu u Kraljevu treba da bude sramota".

"Sram vas bilo, vi ste sramota srpskog pravosuđa.

Vi ste sluge režima u Srbiji.

Kako ste mogli da ovoliko unizite Srbiju, bacite na kolena srpsko pravosuđe, a sebe stavite na večiti stub srama.

Bedno, ponižavajuće i jadno.

Kako posle ovoga bilo ko može verovati da je pravosuđe u Srbiji nezavisno?

Niko", konstatuje Nikolić.

On dodaje da će Srbija i njeno pravosuđe "od danas biti predmet podsmeha, nipodaštavanja i svekolikog omalovažavanja svuda u svetu".

"Posle ovog sramnog čina jedino rešenje je momentalno razrešenje sudije koji je doneo ovakvu odluku kršeći sve zakone Srbije i postupajući suprotno višedecenijskoj sudskoj praksi", navodi Nikolić.

Rešenje suda u Kraljevu

iz Višeg suda u Kraljevu saopšteno je da je potvrđena optužnica protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor, javio je N1. U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv trojice osumnjičenih, zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika), vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor. Kosovo hapšenje smatra kidnapovanjem od strane srpskih vlasti na teritoriji Kosova, dok srpske vlasti pak tvrde da su oni uhapseni unutar teritorije uže Srbije. Kako je ranije saopštio MUP, tri pripadnika tzv. kosovske policije uhapšeni su u administrativnom pojasu prema KiM, daleko u dubini teritorije centralne Srbije. Tada je na vanrednoj konferenciji za novinare rečeno da su uhapšeni bili "pod punom ratnom opremom".

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...