Nikad nije kasno: Maj mesec muzike otvoren u septembru

Manifestacija Maj mesec muzike, u organizaciji Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju, otvorena je u četvrtak celovečernjim koncertom za klarinet pod nazivom "Njeno veličanstvo muzika" na kome je nastupio Vranjanac Aleksandar Tasić.

Direktorka muzičke škole Tatjana Bliznakovski Jovanović zahvalila se Gradu i Ministarstvu kulture i informisanja što su i ove godine finansijski podržali organizovanje manifestacije, te upravi teatra za ustupanje prostora.

Tradicionalnu manifestaciju u sali Pozorišta Bora Stanković otvorila je zamenica gradonačelnika Zorica Jović, podsećajući da je pandemija izazvana koronavirusom onemogućila njeno održavanje u maju.

- A bilo je planirano da na poseban način obeležimo jubilej, dve decenije njenog trajanja - rekla je Jovićeva.

Ona je istakla da je "Maj mesec muzike" manifestacija koja ima pažljivo odnegovanu publiku.

- Ta publika s ushićenjem očekuje svaki sledeći koncert.

Iako u manjem obimu organizatori su se potrudili da i ovog puta naprave kvalitetan repertoar koji će zadovoljiti ukus i kriterijum šarolike publike.

Grad Vranje nastaviće da ulaže u duhovnu nadogradnju svojih naraštaja, podržavajući projekte i manifestacije kao što je ova - istakla je Jovićeva i proglasila manifestaciju otvorenom.

Ove godine biće održano deset koncerata i to u sali Muzičke škole sa početkom od 19 sati, osim završnog 5. oktobra, koji će kao i koncert na otvaranju, biti održan u sali pozorišta.

Najnovije vesti