Nevzad Lutfiu zvanično na čelu Nacionalnog saveta Albanaca

Vranje - Na funkciju predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) sa sedištem u Bujanovcu, na konstitututivnoj sednici, ustoličen je Nevzad Lutfiu, član Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, javljaju Bujanovačke.

Za njega je glasalo 9 od 15 članova saveta, koji uz novog predsednika čine većinu dogovorenu pre elektorskih izbora održanih 7. maja ove godine.

Lutfiu je iz sela Oslare.

Odbornik je u bujanovačkoj Skupštini.

Po struci je pravnik.

Sa svojih 30 godina postao je najmlađi predsednik NSA.

U predizbornoj kampanji je najavio da će čim dođe na čelo tog tela tražiti da se promeni ime škole Desanka Maksimović u Biljači, jer je, kako je rekao, "uvreda da se tako zove škola u drugom najvećem albanskom selu u bujanovačkoj opštini".

Podsećanj radi, Partija za demokratsko delovanje (PDD), Pokret za demokratski progres (PDP), Demokratska partija (DP) i Demokatska partija Albanaca (DPA) pre izbora potpisale su sporazum o zajedničkom rukovođenju Nacionalnim savetom Albanaca.

U opoziciji je 5 članova iz Alternative za promene.

Po sporazumu predsednički mandat biće vremenski podeljen između Lutfiua i kandidata PDD-a koji dolazi na čelo saveta posle dve godine.

Dosadašnji predsednik NSA Ragmi Mustafa iz PDD rekao je ranije da on sigurno neće ponovo biti kandidat svoje stranke za tu funkciju.

Najnovije vesti