Neverne bebe sviraju na Danima karanfila u Banji

Koncertom grupe "Neverne bebe" u nedelju 18. avgusta završiće se ovogodišnji Dani karanfila u Vranjskoj Banji, saopšteno je u petak nakon sednice Organizacionog odbora Vranjskog kulturnog leta.

Na zasedanju odbora, kojim je predsedavao predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, usvojen je program i finansijski plan Dana karanfila.

Manifestacija će biti održana od 15. do 18. avgusta u Vranjskoj Banji.

Prvog dana manifestacije, u četvrtak 15. avgusta, na centralnoj bini na platou ispred restorana "Kičer" od 19 sati biće održano "Veče dečjeg folklora".

U petak 16. avgusta program će početi u 8 časova tradicionalnom "budilicom" - nastupom trubača na vidikovcu kod spomenika u centru Banje.

Nakon toga, od 16 sati predviđeno je takmičenje u spremanju tradicionalnih srpskih jela, lovačkih i ribolovačkih specijaliteta.

Istog dana od 18 časova planiran je Dečji maskenbal, a od 20 sati "Koštanino veče sevdaha i meraka".

Predstavljanje devojaka, kandidatkinja za izbor mis "Karanfil devojče 2019" počeće u petak u 20.45 sati, a nakon toga biće održan Međunarodni festival folklora.

U subotu, 17. avgusta, program se nastavlja šahovskim turnirom koji će početi u 10 sati.

Centralni događaj ove manifestacije, "Izbor za mis Karanfil devojče 2019", predviđen je u subotu u 20 sati, a nakon toga sledi nastup Edite Aradinović.

U nedelju je koncert Nevernih beba.

Najnovije vesti