Nepoznat uzrok smrti M.A. iz Vranja

Na osnovu nalaza i mišljenja lekara obducenta Zavoda za sudsku medicinu u Niš, zaključuje se da delovi tela, pronađeni krajem februara u ataru sela Lukovo, u koritu „Lukovske reke“, kod mahale Slavkovci u opštini Vranje, pripadaju ženskoj osobi starije životne dobi, a prema karakteristikama utvrđenih rana na preostalim delovima leša proizilazi da su iste nanete nakon smrti, najverovatnije zubima životinja, saopštilo je u utorak Više javno tužilaštvo (VJT).

- Na osnovu nalaza utvrđenog obdukcijom preostalih delova leša, nije bilo moguće utvrditi neposredni uzrok smrti - navodi se u saopštenju.

Povodom pronalaska delova ljudske lobanje i drugih delova tela VJT je ranije donelo naredbu da se obavi obdukcija pronađenih delova tela, kao i neophodna DNK veštačenja biološkog materijala sa lica mesta.

- Utvrđeno je da se radi o jednom od nestalih lica, sada pokojnoj M. A, ženi iz iz Vranja (1949), koja je nestala 31. decembra 2017. godine u popodnevnim satima, oko 14.30.

Njen nestanak prijavljen je 1. januara 2018. godine – navode iz VJT.

Za njom je bila „raspisana potraga od strane PU Vranje“.

- U toku daljem toku predistražnog postupka, obaviće se neophodne provere radi pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa smrću M.A. iz Vranja – poručuju iz VJT.

Najnovije vesti