Nepoznat razlog fizičkog sukoba Srba i Albanaca kod Srpske kuće

Vranje - Povodom sukoba više ljudi i demoliranja automobila kod Srpske Kuće nadomak Bujanovca, o kojem svedoči i video snimak čiji je autor jedan od učesnika incidenta, iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju saopštili su da postupaju po prijavi protiv više osoba iz bujanovačke opštine za krivično delo "laka telesna povreda".

Kako pišu Bujanovačke, u OJT im je rečeno da je N.D. iz Vranja podneo prijavu u kojoj navodi da ga je Dž.A. iz Samoljice udario lopatom.

"Obaveštavamo vas da je dana 2. oktobra Policijska stanica Preševo obavestila da je N.D. iz Vranja prijavio da su osobe Dž.A, Dž.Š. i Dž.E, svi iz sela Samoljica i G.S. iz Bujanovca, prišli njegovom vozilu, koje je bilo u kvaru u blizini naplatne rampe kod sela Srpska kuća, i da ga je nakon kraće rasprave Dž.A. udario lopatom u predelu glave, nanevši mu lake telesne povrede.

Potom i da je polomio stakla na njegovom vozilu, pritom govoreći "vi li ste Srbi".

Naloženo je da se izvrši uviđaj lica mesta, da se uzme lopata, obavi razgovor sa oštećenim i svim licima očevicima događaja, pribavi medicinska dokumentacija i prikupe drugi dokazi u pravcu rasvetljavanja krivičnog dela laka telesna povreda iz člana122, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika", navode iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama Bujanovačkih radi se o sukobu vranjskih taksista i građevinskih radnika iz opštine Bujanovac.

Šta je prethodilo dešavanjima koji se vide na video snimku još uvek nije poznato.

Snimak incidenta (u nastavku) objavio je portal Bujanovačke.

Najnovije vesti