Nefzat Lutfiu na čelu Nacionalnog saveta Albanaca

Vranje - Nefzat Lutfiu, član Pokreta za demokratski progres (PDP) kojeg predvodi Šćiprim Musliju (sin pokojnog lidera te partije Jonuza Musliju), predvodiće u narednom dvogodišnjem mandatu Nacionalni savet Albanaca (NSA) sa sedištem u Bujanovcu.

Kako pišu Bujanovačke, najviše glasova za izbor članova NSA, PDP-a na elektronskoj skupštini, održanoj u Sportskoj hali Mladost u Bujanovcu, dobila je zajednička lista na kojoj su još tri stranke – Partija za demokratsko delovanje (PDD), Demokratska partija (DP) i Demokratska partija Albanaca (DPA).

Te četiri partije imaće 10 od 15 mogućih članova NSA.

Lideri četiri stranke potpisali su pre izbora sporazum o koupravljanju savetom, koji podrazumeva da će četvorogodišnji mandat predsednika biti podeljen između PDP i PDD.

U naredne dve godine savet će voditi Lutfiu iz PDP, nakon čega će čelnu poziciju prepustiti kandidatu iz PDD-a.

"Nastavićemo političku borbu za oživljavanje saveta, u skladu sa vizijom istorijskog predsednika Jonuza Muslijua", naveo je šef PDP-a Šćiprim Musliju posle izbora.

Lista Alternative za promene (AP) Šćiprima Arifija, koju je predvodio Levent Ćazimi, sin Ridvana Ćazimija, jednog od čelnika Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), u budućem sazivu NSA imaće pet mandata.

Nefzat Lutfiju, budući novi predsednik NSA je diplomirani pravnik, radnik Doma kulture u Bujanovcu.

Rođen je u selu Oslare, a među Albancima u Bujanovcu važi za preduzimljivog, iskrenog i kreativnog intelektualca, vaspitavanog u porodici prosvetnih radnika.

Ovim je završena sedmomesečna saga u vezi sa izborom rukovodstva NSA.

Iste stranke nisu uspele da dogovore većinu posle neposrednih izbora u novembru prošle godine.

To je za posledicu imalo održavanje elektorskih izbora proteklog vikenda.

Najnovije vesti