Nebeski anđeli u derbiju nadigrali hansku Moravu, po bod Dinamu Jug i Mineralcu

Posle dva startna poraza u novom šampionatu Zone Jug, fudbaleri Nebeskih anđela iz Vranja su se probudili i superiornom igrom pobedili Moravu iz Vladičinog Hana sa 3:0 (1:0), u utakmici 3. prvenstvenog kola koja je odigrana u Bazi Jug.

Aleksandar Vasiljević doveo je anđele u vođstvo u prvom delu igre, golom u 23. minutu.

Tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom delu igre nadmoćnost vranjskog tima, za kojeg uglavnom nastupaju pripadnici Vojske Srbije, potvrdili su golovima Petar Petrović u 55. i Vladimir Trajković u 78. minutu.

Trener Vranjanaca Branimir Stošić kaže za Vranje News da je njegovom timu, posle dva poraza u prva dva kola, bila neophodna pobeda.

"Nju smo zasluženo izvojevali, jer smo bili bolji tokom celog meča.

Uz ovakav pristup igri možemo da očekujemo povoljan rezultat i u sledećem kolu protiv ekipe Svetlosti u Badnjevcu.

Tako bismo uhvatili priključak sa vodećim ekipama", navodi Stošić za naš portal.

Fudbaleri Dinamo Jug-a nisu uspeli da kao domaćini osvoje ceo plen protiv gostujućeg Radana iz Lebana, ekipe koja se znatno pojačala uoči ove sezone - bilo je 0:0 na Stadionu Jumko u Vranju.

Ipak, Vranjanci su osvojili jedan bod i sa tri iz prvog kola imaju ukupno 4 na desetom mestu tabele.

Odoleo je u gostima Mineralac iz Vranjske Banje, koji je protiv poslednjeplasiranog Jastrepca u Blacu odigrao 2:2.

Đorđević (Dinamo Jug): Realan ishod

Trener Dinamo Juga Goran Đorđević izjavio je za Vranje News posle utakmice sa Radanom da je, pema očekivanju, njegov tim odigrao vrlo težak meč.

"Ekipu Radana dobro poznajem, jer sam ih vodio skoro dve sezone u Srpskoj ligi. Većinu igrača su zadržali iz tog perioda, radi se o vrlo dobroj, uigranoj i iskusnoj ekipi. Možda smo svi priželjkivali pobedu i nadali se tome, ali prema događanjima na terenu bila je vrlo izjednačena utakmica. Možemo da žalimo za dve propuštene šanse u drugom poluvremenu (Savić, Tomić) i za pogođenom prečkom u devedesetom minutu (Stanković). Na kraju možda i realna podela bodova. Za sledeću utakmicu nadam se osvajanju tri boda i priključku za vrh tabele", rekao je Đorđević za naš portal.

U narednom kolu Dinamo Jug biće opet domaćin i to trenutno prvoplasiranom Jedinstvu iz Gornjeg Stopanja.

Mineralac će dočekati šesnaestoplasiranu Gračanicu, dok će Nebeski anđeli u Badnjevac, na noge Svetlosti, trenutno trinaestoj ekipi lige.

Morava će u Vladičinom Hanu dočekati trenutno osmoplasiranu Plantažu iz Donjeg Stopanja.

Najnovije vesti