Nečista krv u subotu uveče na Pozorišnom proleću u Šapcu

Ansambl Pozorišta Bora Stanković u Vranju nastupiće u subotu uveče na festivalu "Pozorišno proleće" u Šapcu sa predstavom Nečista krv, rađenoj po motivima istoimenog romana Bore Stankovića, u dramatizaciji Tijane Grumić i režiji Juga Đorđevića.

Komad je premijerno izveden u vranjskom pozorištu u oktobru 2019.

Kostime za ovu predstavu uradila je Velimirka Damjanović, za scenski dizajn bila je zadužena Andreja Rondović, a kompozitor je Julija Đorđević.

Za šminku je bila zadužena Marija Đorđević, a asistent reditelja je Danijel Jančić.

Šabačko Pozorišno proleće prvobitno je trebalo da bude održano u aprilu, ali je zbog pandemije koronavirusa pomereno za oktobar.

Pored "Nečiste krvi" u takmičarskoj selekciji našle su se i predstave Lepa Brena Prodžekt (Režija: Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, Produkcija: Flajing Džindžer, Bitef teatar i Šlahthaus teatar Bern), Travnička hronika (Ivo Andrić, Režija: Nikita Milivojević, Produkcija: Srpsko narodno pozorište i Narodno pozorište Sombor), Upotreba čoveka (Aleksandar Tišma, Režija: Boris Liješević, Produkcija: Novi tvrđava teatar, Grad teatar Budva, East West Centar Sarajevo i Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz).

U čast nagrađenih biće odigrana predstava "Dva viteza iz Verone" (Vilijam Šekspir, Režija: Mia Knežević) Šabačkog pozorišta.

Festival "Pozorišno proleće" je revija najboljih, novih predstava institucionalnih pozorišta Srbije.

Selektor Festivala je Zoran Кarajić, a predsednik Umetničkog saveta Dušan Кovačević.

Organizuju ga Grad Šabac i Šabačko pozorište, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije vesti