Nečista krv i lutkarska predstava Pinokio na repertoaru pozorišta

Nakon otvaranja pozorišne sezone ostvarenjima Kude mi je žena i 4 zida ili tragikomedija o karantinu, već u petak 22. septembra (20 časova) ansambl Pozorišta Bora Stanković u Vranju odigraće predstavu Nečista krv, u režiji Juga Đorđevića i dramatizaciji Tijane Grumić.

U ovoj predstavi igraju Anđela Vlajković, Anica Petrović, Jelena Filipović, Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Radmila Đorđević, Tamara Stošić, Nenad Nedeljković, Bojan Jovanović, Dragan Živković, Marko Petričević, Ninoslav Trajković, Aleksandar Mihajlović, Marko Nikolić i Dušan Tomić.

Kostime je uradila Velimirka Damjanović, za scenski dizajn bila je zadužena Andreja Rondović, a kompozitor je Julija Đorđević.

Za šminku je zadužena Marija Đorđević, a asistent reditelja je Danijel Jančić.

Predstava je igrana na festivalima Joakim Vujić, Šabačko pozorišno proleće i na scenama širom Srbije.

Bila je prva predstava koja je odigrana u renoviranom vranjskom pozorištu 2019. godine.

Već u nedelju 24. septembra, na dečjoj sceni vranjskog teatra od 12 časova biće odigrana lutkarska predstava Pinokio, u režiji Darka Kovačovskog.

Vranjski ansambl je ovo lutkarsko ostvarenje spremao sa tzv. ginjol-lutkama.

Nađa Vasileva, supruga Kovačovskog, uradila je scenografiju, maske i kostime.

Reditelj Kovačovski napravio je izbor muzike za ovu predstavu, kao i adaptaciju teksta po čuvenoj bajci Karla Lorencinija Kolodija iz 1881. godine.

U predstavi igraju Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Bojan Jovanović, Marko Nikolić i Marko Petričević.

Ovo ostvarenje proglašeno je za najbolje na 13. Festivalu pozorišta za decu ZajeČar 2023 u aprilu ove godine.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...