Neće raditi pijace u Vranju za vikend

Pijace u Vranju neće raditi u subotu i nedelju 4. i 5. jula zbog sprečavanja širenja koronavurusa, a u skladu sa odlukom koju je doneo Gradski štab za vanredne situacije, saopšteno je iz JKP Komrad.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković objavio je u ponedeljak da se u Vranju proglašava vanredna situacija na području grada.

Potom je u sredu Vlada Srbije propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 u Vranju i drugim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a više nike moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, na snazi je puna primena svih preventivnih mera.

U obrazovnim ustanovama odložena su okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane - navode iz Kriznog štaba

Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije apeluju na građane Vranja da poštuju propisane mere Vlade, "čiji je osnovni cilj smanjenje broja zaraženih od virusa Covid 19 i očuvanje zdravlja stanovništva".

- Sve donete mere biće strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija - navode iz Gradskog štaba

Najnovije vesti