Nastupom Straša Temkova otvoren Maj mesec muzike FOTO

Tradicionalna manifestacija Maj mesec muzike, u okviru koje Vranjanci svake godine imaju priliku da prisustvuju značajnim koncertima klasične muzike solista i ansambala iz Srbije, regiona, pa i šire, otvorena je u sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Tanja Bliznakovski, direktorka Muzičke škole Stevan Mokranjac, rekla je na otvaranju da će ove godine publika uživati u nastupima renomiranih solista, kamernih ansambala i hora učenika muzičke škole.

"Ova manifestacija zavređuje veliku pažnju, budući da se radi o mladim umetnicima, ali sa velikom i sigurnom muzičkom karijerom", istakla je Bliznakovski.

Prve večeri festivala nastupio je makedonski umetnik Strašo Temkov na flauti i Bitoljski kamerni orkestar.

Programom je predviđeno da se do 31. maja održi ukupno dvanaest koncerata, na kojima će se predstaviti izvođači i muzičari iz Srbije i Severne Makedonije.

Ovo je 24. manifestacija koju organizuje Muzička škola Stevan Mokranjac, uz podršku Grada i Ministarstva kulture.

Prostori za održavanje koncerata ove godine su Pozorište Bora Stanković, Dom vojske i koncertna sala Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Ilić: Manifestacija vredna pažnje

Milan Ilić, zamenik gradonačelnika Vranja, rekao je na otvaranju da ovog maja ljubitelji klasike imaju prilike da uživaju "u pažljivo biranim kompozicijama svetski priznatih autora".

"Ovo je manifestacija koja je, ne samo svojim trajanjem, već i sadržajem pokazala da je vredna pažnje. O tome svedoči broj posetilaca koji redovno prati koncerte, pa slobodno možemo reći da je uspela da izgradi svoju publiku. Kada je u pitanju saradnja lokalne samouprave i Muzičke škole Stevan Mokranjac, ona je na izuzetno visokom nivou. Grad Vranje trudiće se da, kao i do sada, kontinuirano ulaže kako u infrastrukturu, tako i u nastavni kadar, kako bi se muzički talentovana deca našeg grada nesmetano razvijala i usavršavala svoje veštine", istakao je Ilić.

Najnovije vesti