Nastavljena Zona Jug: Pobeda Morave, Dinamo igra u nedelju

Vranje - Pobedu i poraz ostvarile su ekipe iz Pčinjskog okruga u subotu, u prvim utakmicama prolećnog dela prvenstva u fudbalskoj Zoni Jug.

Nažalost, vranjski Nebeski anđeli poraženi su u 18. kolu i pored dobre igre na gostovanju šestoplasiranoj Slogi u Leskovcu sa 2:0 (1:0).

Leskovčani su meč rešili golovima na početku i samom kraju utakmice.

Šokantno vođstvo već u prvom minutu doneo im je golgeter Saša Jović sa bele tačke, dok je konačan rezultat u 82. minutu postavio Aleksandar Cekić.

Vranjanci su veći deo susreta igrali bez Nikole Stojanovića, koji je zbog nesportskog ponašanja dobio najpre žuti, a potom i crveni karton u 11. minutu.

Trener Vranjanaca Branimir Stošić u izjavi za Vranje News navodi da se njegovom timu "ponavlja priča iz prvog dela prvenstva".

"Na sličan način rasipamo bodove, naročito na gostovanjima.

Mi igramo, imamo više od igre, stvaramo prilike, a protivnik daje golove.

Ne mogu igračima da zamerim na borbenosti, želji i zalaganju", kaže Stošić za naš portal.

Nebeski anđeli su trenutno deseti na tabeli sa 25 bodova.

Pobedu je u nastavku šampionata Zone Jug kao domaćin u Vladičinom Hanu zabeležila SFK Morava protiv uvek neugodne Puste reke iz Bojnika - bilo je 3:2 (2:1) i probila se na četvrto mesto.

Dva gola za Hančane dao je Marjan Petrović, a jedan Miloš Stanković.

Preostala dva tima iz okruga - vranjski Dinamo Jug (jesenji prvak) i Mineralac iz Vranjske Banje - svoje prve utakmice u prolećnoj polusezoni odigraće u nedelju.

Vranjanci će u Kuršumliji na megdan ekipi Gracko iz Starog Gracka (KiM), dok će trenutno osmoplasirani Mineralac (28 bodova) dočekati Plantažu iz Donjeg Stopanja.

Kako 18. kolo nije kompletirano trenutno (sa odigranom utakmicom više) na tabeli vodi OFK Topličanin iz Prokuplja (39 bodova) koji je u subotu, u momentu prekida meča u 40. minutu (gosti nisu imali dovoljan broj igrača za nastavak utakmice) protiv Mladosti 1959 iz Vinarca vodio sa čak 5:0.

U slučaju pobede u nedelju bi Prokupčane mogao da prestigne Dinamo Jug, koji trenutno ima 38 bodova, ali i Jedinstvo iz Bošnjaca (takođe 38) koje će gostovati Jablanici u Medveđi.

Podsećanja radi, na kraju prvenstva iz ove lige (sa 18 klubova) ispašće 8 najslabije plasiranih, jer sledi reorganizacija sistema takmičenja.

Najnovije vesti