Nastavlja se ruženje tek rekonstruisane Baba Zlatine od nesavesnih vozača

Pojedinim stanovnicima Vranja izgleda ne vredi govoriti, ukazivati na necivilizacijsko ponašanje, kršenje moralnih normi i na kraju nezakonite postupke, jer oni bez kršenja svih postojećih pravila izgleda ne mogu.

Taman je Ulica Baba Zlatina počela da dobija izgled koji joj je namenjen planskim dokumentima, a to je da bude etno kompleks za primer na širem prostoru, neki kao da su jedva dočekali da se pojedini radovi na rekonstrukciji završe kako bi se vratili starim navikama, a to je parkiranje na trotoaru i kolovozu ove ulice, inače zaštićenog nepokretnog kulturnog dobra.

Rekonstrukcija čak nije ni do kraja završena, a vozači sa svih strana, ali i pojedini nesavesni vlasnici automobila iz same ulice, krenuli su da se vraćaju svojoj ružnoj navici - da svoja vozila parkiraju gde god požele - na trotoaru, u travnjacima koji pripadaju okolnim zgradama, pa čak i na kolovozu, ometajući i ugrožavajući bilo kakvu normalizaciju saobraćaja u ulici koja je inače deo Starog Vranja, pa samim tim uža po gabaritima od većine drugih ulica u gradu.

Zato većina stanovnika Baba Zlatine, koji su se obratili redakciji Vranje News-a, još jednom apeluju na lokalnu vlast da se zabrani parkiranje vozila na trotoarima, zelenim površinama i kolovozu Baba Zlatine Ulice.

Kao da se i stanari ulice koji imaju svoja dvorišta i prostor za automobile nateraju da ih parkiraju unutar ograde svog dvorišta, a ne na tek rekonstruisanoj kaldrmi.

Takođe, od onih savesnih stanara stižu apeli da se, ukoliko je to moguće, izgradi jedan javni parking koji bi opsluživo potrebe parkiranja ljudi koji iz Vranja i mnogih drugih gradova i opština dolaze da obave medicinske potrebe u Novom hirurškom bloku i Zdravstvenom centru u Vranju.

Ovo stoga što u nedostatku parkinga mnogi vozači kao alternativu koriste sve moguće slobodne površine u naselju Češalj - travnjake, prostore ispred privatnih i javnih garaža u vlasništvu Parking servisa, blokirajući vlasnike i stanare da koriste pripadajuće prostore oko zgrada, javne kolske prolaze za izvoz vozila iz garaža i sa parking mesta u zoniranim delovima ulica i sprečavajući ih da preduzmu bilo kakve radove na uređenju zelenih površina ispred zgrada u kojima žive.

Stanari su najavili da će pokrenuti peticiju za sve svoje zahteve i potpise predati nadležnim organima.

Najnovije vesti