Narodnjaci o slučaju Geox: Da li je na pomolu repriza afere Spilit

Povodom spekulacija u lokalnoj javnosti u Vranju da će kompanioja Geox navodno napustiti industrijsku zonu u gradu i poslovati na nekom drugom mestu u inostranstvu, oglasili su se iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju, konstatjući da im se javlja sve veći broj zabrinutih radnika sa pitanjem - da li u toj stranci "imaju ikakve informacije o odlasku italijanske kompanije iz Vranja.

Zbog toga su iz ove političke partije uputili pitanja gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću.

"Da li je tačno da će kompanija Geox, koja je pre nekoliko godina dovedena u Vranje kao "kapitalna" investicija i koja je od države Srbije dobila subvencije za navodne prekvalifikacije i obuke radnika u iznosu od 9.000 evra po radniku, volšebno napustiti Vranje i Srbiju i preseliti svoju proizvodnju recimo u Maroko?

Da li će u tom slučaju 1.200 radnika koliko ova kompanija u Vranju zapošljava ostati bez radnih mesta ili će grad pronaći neko rešenje za zbrinjavanje ovih ljudi?

Da li je i ovde reč o još jednoj prevari kao što je bio slučaj sa firmom "Spilit" koja je takođe dovedena u Vranje kao "kapitalna" investicija, a koja je bukvalno preko noći iselila svoje mašine i pobegla iz Vranja ostavljajući 300 radnika na ulici?

Da li ste svesni da ukoliko 1.200 radnika Geoksa ostane na ulici kolika će to socijalna katastrofa biti za Vranje, a i za te ljude koji će ostati bez posla i da li vi razmišljate i o njihovoj deci ili brinete samo za vašu?

Da li ste svesni da su mnogi od zaposlenih u toj firmi podizali kredite kod banaka koje u slučaju ostanka bez prihoda neće moći da servisiraju", pitanja su koja su uputili iz Narodne stranke.

"Narodnjaci" u saopštenju poručuju da radnici Geox-a, ali i vranjska javnost" očekuju odgovor od gradonačelnik".

"Što se nas tiče, mi se i dalje držimo stava da treba pomagati domaće privrednike, a ne strance i da se ovakvim nedomaćinskim poslovanjem i davanjem nenormalno visokih subvencija po radnom mestu stranim kompanijama samo ispumpava državni novac i legalno pljačka budžet Srbije", zaključuje se u saopštenju lokalnog odbora Narodne stranke.

Najnovije vesti