Narodni univerzitet jedan od inicijatora akcije Frula za Vaskrs Srbije

Narodni univerzitet (NU) u Vranju jedan je od inicijatora kampanje u okviru koje su pozvani svi frulaši Srbije da zajedničkom akcijom i sviranjem na fruli pruže podršku zdravstvenim radnicima i svima koji se bore za živote građana Srbije tokom pandemije koronavirusa.

- Želimo da ljudima koji su oboleli od virusa pružimo tračak nade, da im razgalimo dušu i pošaljemo vaskršnju poruku ljubavi.

Jedan od nas, majstor frule Dalibor Todorović, danonoćno radi analize uzoraka na SARS–CoV 2 u svojoj ustanovi, rizikujući pritom svoje zdravlje i život.

On je naš heroj.

Svirajmo za Dalibora i sve ostale heroje Srbije - kaže se u pozivu za ovu akciju, uz zahvalnost inicijatorima Dajani Đokić, Miloradu Kukiću, Zoranu Jevtiću, Slavoljubu Guduriću, Vesni Šarac i direktorki NU Vranje Gordani Dimitrijević koji su je osmislili svojim predlozima.

U dopisu je ukazano na instrukcije za sprovođenje akcije.

Naime, uoči uskršnjih praznika treba snimiti numeru po svom izboru, u trajanju od 2-3 minuta, uz korpu sa uskršnjim jajima.

Objavu treba postaviti na vlastitoj Fejsbuk stranici u nedelju, na Vaskrs, u 20 časova, kada građani aplaudiraju našim herojima.

- Naša svirka biće naš aplauz.

Svi moraju imati isti šablon u pisanju objave: "Frula za Vaskrs Srbije", svoje ime i prezime i naziv numere.

Treba označiti (tagovati) Sabor frulaša i udruženje kome pripadate (KUU Kopaonička frula, UFE Flujer Osanica i sl) ili ustanovu koja je vaš predtakmičarski centar, da bi nas videlo što više ljudi (možete tagovati i svoje prijatelje).

Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik koji slavi život, ljubav, mir...

Vaskrs je simbol novog početka i novih uspeha koje ćemo svi zajedno ostavriti kada prođe ovo zlo.

Čuvajte se dragi frulaši, čuvajte svoje najmilije.

Poštujte sve mere koje je donela naša država, ostanite kod kuće.

I, svirajmo za Dalibora, svirajmo da nas čuje Srbija - poručuje se u dopisu.

Ova akcija biće sprovedena u saradnji sa Kulturno-prosvetnom zajednicom Srbije, a uz medijsku podršku RTS-a,

Najnovije vesti