Narodna stranka: Zašto grejanja u Banji nema za sve građane

Povereništvo Narodne stranke u Vranjskoj Banji oglasilo se saopštenjem povodom, kako se kaže, "selektivnog uvođenja grejanja za samo odabrani krug ljudi u tom mestu od strane rukovodstva opštine.

- S obzirom na to da su prioritet imale samo Ulica Boška Đorđevića i deo stambenih zgrada u Ulici Kralja Petra I Oslobodioca, postavlja se pitanje zašto i ostala naselja u Vranjskoj Banji nisu imala jednak tretman?

Zbog čega meštani naselja Ogoš, Savinci, Štipljani, Đelinci, Suva Banja i drugih naselja nemaju ista prava poput ovih, po nama, selektivno odabranih ulica, već su isti diskriminisani kao meštani drugog reda?

Da li bi i ostala domaćinstva u Vranjskoj Banji trebalo da imaju jednako pravo korišćenja toplovoda ili je to pravo zagarantovano samo za privilegovanu SNS "elitu"?

Takođe, postavlja se pitanje ekonomske isplativosti i opravdanosti ovakve nakaradne i selektivne toplifikacije - pitaju iz Povereništva NS.

"Narodnjaci" Banje u pisanom saopštenju navode da je toplifikacija, navodno, "izvedena bez ikakvog projekta, na svoju ruku, a po volji i naredbi samo jednog čoveka".

- Zato Narodna stranka pita lokalnu vlast i predsednika opštine Dragana Sentića da li su svi građani Vranjske Banje jednaki ili su neki malo jednakiji od drugih?

Da li su stanovnici Vranjske Banje zaslužili da budu diskriminisani i izuzeti od korišćenja ovog prirodnog resursa koji pripada svim Banjčanima.

Jasno je jedino to da Banjčani trpe samovolju jedne stranke i jednog čoveka kao sive eminencije ove naše male opštine.

Za sve ove godine vlasti SNS u Banji nije stigao nijedan kvalitetan i ozbiljan investitor, ne računajući prodaju specijalne bolnice pod sumnjivim okolnostima u bescenje.

Banjčani nisu zaslužili ovakvu pogubnu i nesposobnu vlast koja Vranjsku Banju svakim danom sve više srozava.

Narodna stranka će uvek biti na strani naroda i biće glas nezadovoljnih i obespravljenih stanovnika naše opštine jer su za nas svi građani jednaki, bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripadali - konstatuje se u saopštenju Povereništva Narodne stranke u Vranjskoj Banji koje je potpisao poverenik Zoran Ilić.

Najnovije vesti