Narodna stranka Vranje: Ne nazire se kraj radova u Zmajevoj školi

Zavšetak rekonstrukcije Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Vranju "ne samo da se ne nazire, nego se i novoasfaltirani delovi dvorišta opet raskopavaju, što dodatno protvrđuje činjenicu da rekonstrukcija škole u skorije vreme neće biti završena", saopšteno je u petak iz Gradskog odbora Narodne stranke.

"Sada se postavlja pitanje da li je ova neodgovorna vlast svesna toga da se već drugu školsku godinu maltretiraju učenici i njihovi roditelji?

Da li je normalno da se nešto što je asfaltirano prošle nedelje, opet raskopava?

Da li su svesni dodatnih i nepotrebnih troškova nastalih njihovim neznanjem i nemarom?

Da li je lokalna vlast toliko nesposobna da uradi bilo šta valjano u ovom gradu, a naročito kada su u pitanju deca?", pitaju iz NS u pisanom saopštenju koje je, uz fotografije, prosleđeno medijima.

Iz Gradskog odbora Narodne stranke podsećaju da su se nedavno oglašavali "povodom nemarnosti i nesposobnosti gradske vlasti koja je imala nameru da 1. septembra dozvoli da učenici Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Vranju krenu da pohađaju nastavu u zgradi škole dok traju građevinski radovi na rekonstrukciji".

"Gradska vlast je tada prebacivala odgovornost na Ministarstvo prosvete, prvadajući tako svoju nesposobnost, iako pouzdano znamo da im je namera bila otvaranje nezavršene škole, potpuno nebezbedne po decu koja bi je pohađala.

Mi smo upozorili na to i fotografijama dokumentovali činjenično stanje iako u tom trenutku nismo ni znali da su i instalacije na zgradi škole bile u katastrofalnom stanju, već je tu činjenicu potvrdilo samo gradsko rukovodstvo.

Na sreću školaraca, polazak u po njih potpuno nebezbednu školu je odložen.

Pitamo - na koga će se ovoga puta vaditi, na Ministarstvo prosvete, opoziciju ili možda na Vilu Ravijojlu koja noću poruši sve ono što SNS neimari preko dana sagrade", piše na kraju saopštenja iz GrO Narodne stranke u Vranju.

Najnovije vesti